woensdag 8 december 2010

4 dagen, 6 landen, 2 clubs!

Woensdagavond 1 december: Ik ben juist klaar met mijn zak in te pakken wanneer ik een bericht krijg van Andreas: "mijn camera is kapot! Ik ben last-minute op zoek naar een oplossing."
Andreas gaat ons het komende jaar regelmatig filmen, om zo binnenkort een documentaire af te leveren. Op onze "short tour" in de Balkan mag hij dus niet ontbreken. Gelukkig fixt hij op de laatste nipper toch nog een camera. Nog snel even het nieuws checken: merde! 600km fille... De luchthaven halen we sowieso niet met de auto. Trein dan maar, nog vroeger vertrekken...

Donderdagmiddag 2 december: vertraging, wachten, vertraging, wachten,... It's part of the job. Het is al donker wanneer we in de kleinste luchthaven die we ooit gezien hebben aankomen, Bratislava! Normaalgezien moesten we vanavond spelen, maar die pipo's hebben gecancelled. Tijd genoeg dus om het Slowaakse nachtleven te proeven, letterlijk. We gaan eten in een lokaal studentenrestaurant. Het eten lijkt op kattenvoer, maar het smaakt voortreffelijk. Je mag hier binnen roken, en Slivovic kost hier evenveel als een pintje in België. Feesje! Nadien zetten we nog even de bloemetjes buiten in dit kleine maar gezellige stadje.

Vrijdagmiddag 3 december: Na een voortreffelijke koffie in een voortreffelijke chocoladebar met een nog voortreffelijkere bedieningen nemen we de bus naar Wenen. Hier geldt hetzelfde principe als gisteren: veel tijd om de stad te bezichtigen is er niet. Een half jaar geleden, bij onze vorige doortocht in Ost Klub hadden we een gans weekend in Wenen, en we zouden hier graag wat meer tijd hebben. Maar opnieuw: it's part of the job! We mogen niet klagen...
Ost Klub, het is maar onze 2e keer en toch voelt het nu al als thuiskomen! Voor elke balkanfreak is dit het walhalla. Noem een band of dj die iets te betekenen heeft in Europa, en ze hebben hier gestaan. Dat we Ori Kaplan, saxofonist bij en oprichter van Balkan Beat Box hier een week na Balkanbeats Antwerp hier opnieuw tegen het lijf lopen is dus geen toeval. Andreas neemt een interview af met de booker van de klub: Markus Westenberger aka dj Sid Data. Wat hij gezegd heeft? Usual stuff: this little boys dance like crazy in underwear... Meer later, in de docu ;-)

What happens in Vienna stays in Vienna. A hell of a party! Meer uitleg is overbodig...

Zaterdagmiddag 4 december: Late night check-out, het is de beste uitvinding die ze hebben in hotels, op de ligbaden na misschien. Om 14h00 worden we buitengekickt, spelen we nog snel een ontbijt binnen en vertrekken min of meer uitgeslapen richting station. Hier zien we tegen op! 6h30 op de trein (Wenen - Zagreb). Als de locale spoorlijnen ook maar iets weghebben van de NMBS wordt dat dus een hell...
Bij deze willen we de topmannen van de NMBS dan ook aanraden eens een kijkje te gaan nemen in de Balkan! Apparte coupé's waarvan wij dachten dat ze enkel nog in de films bestonden, individuele temperatuur, elektriciteit & ligzetels! En dat in 2e klas. Die 6h30 vallen dus beter mee dan verwacht.
In Zagreb worden we opgewacht door Matko. Hij brengt ons naar de Kset Klub, een studentenclub tussen enkele typische Oostblokappartementen. Hoewel de club in tegenstelling tot gisterenavond niet afgeladen vol zit weten ze hier absoluut hoe een feestje te bouwen! Na de gig richting auto vertrekken wordt ons praktisch onmogelijk gemaakt. Eén ding is zeker: hier komen we terug!

Zondagnacht 5 december: Als de vorige dagen al vermoeiend waren, is het nu hoog tijd om te sterven: onze set in Zagreb duurde tot 3h00, onze vlucht vertrekt om 8h50. Vanuit Trieste in Italië! Opnieuw 3h in de auto. Gelukkig heeft Matko nog wel energie over om ons veilig tot daar te brengen. Kobe, Andreas, ik & de Putman vallen als een blok in slaap. Aangekomen op de luchthaven is het ondertussen al weer licht. 1 probleem: ze verkopen hier geen postkaartjes!
Belgium, here we come... Wat een weekend!

Even ter verduidelijking: de Putman, aka Bergvrouw? Een geschifte kerel uit Gent besloot op een impulsieve dag een vlucht naar Wenen te booken, want Tsiganisation Project in Ost Klub, dat wou hij niet missen! En impulsief is hij, die Putman! zo besloot hij Zaterdagochtend 4 december om dezelfde vlucht als ons te booken vanuit Trieste, dezelfde trein als ons te booken vanuit Wenen, en nog snel mee te reizen naar Zagreb. Vandaar dat we hem ook in de auto hadden zitten. En geef toe, zo'n Die-hard verdient een plek op onze blog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten