dinsdag 11 januari 2011

dit was 2010...

2010: het zit er op. 2010 Was zonder twijfel ons jaar. Hét jaar van Tsiganisation Project! Toen we 3 jaar geleden begonnen hadden we nog geen greintje ambitie, enkel dromen.
Ik had er 2: "onze grote held Goran Bregovic ontmoeten" en "spelen in mijn achtertuin op het festival waar ik ben opgegroeid - Sfinks Mixed". Kobe deelde deze dromen. "De eerste keer dat ik Sander ontmoette was ongetwijfeld al springend op een springkasteel op de Molenweide. 20 Jaar later sta ik terug met Sander te springen, maar dan op het hoofdpodium."

Feesten is plezant, feest creëren verslavend. De adrenaline die door je lijf stroomt wanneer tientallen, honderden of soms zelfs duizenden mensen uit hun dak gaan op uw muziek of "some noice" produceren is onbetaalbaar, onbeschrijfelijk en ongewoon waanzinnig! Het is deze verslaving die ons op korte tijd verschrikkelijk ambitieus heeft gemaakt.

"I must be dreaming", meer kon ik niet denken toen het mailtje van het Sfinks festival binnenkwam. "Of we de mainstage wouden afsluiten na Goran Bregovic". Pats, onze dromen werden werkelijkheid! En die mailtjes/telefoontjes bleven komen. Couleur Café selecteerde ons in het kader van een vi.be wedstrijd uit meer dan 300 dj's, maar ook Polé Polé, Dranouter, Hove Live, Fiesta Mundial, Mano Mundo,... boden ons een plek op hun podia.

Couleur Café 2010 (Nathalie Nizette)
Het optreden op Couleur Café was een droomstart van het festivalseizoen afgelopen zomer. Deze set beschrijven is onbegonnen werk, enkel wie erbij was weet wat we hiermee willen zeggen. De foto's geven nog voor geen 10% weer hoe waanzinnig Brussel tekeer ging.

Ook Sfinks Mixed was onbeschrijfelijk. Bregovic zelf noemde het "a great pleasure" dat we zijn muziek gebruikten in onze sets. En a great pleasure, dat was het! En publiek kan door niemand beter getemd worden dan door Grootmeester Bregovic. Een groter cadeau konden we niet krijgen.

Uren op vliegtuigen, in de auto, hotelkamers, stations, luchthavens,... Het leven van een dj is vermoeiend. Maar de energie die je van een publiek kan krijgen compenseert dit ruim. Voor geen geld ter wereld zouden we dit willen opgeven. Wij gaan door, en beloven dat 2011 nog beter, groter & meer feest wordt!

Verwacht u aan een "Tsiganisation Project on the road" video-reportage, enkele waanzinnige namen op Balkanbeats, verschillende party-concepten, beestige tours en wie weet zelfs een eerste Tsiganisation Project Productie? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten