zaterdag 2 oktober 2010

Fiesta Mundial & Villabastart

C'est fini! Merde! Na een zotte, zotte zomer (denk aan spelen na niemand dan Bregovic in hometown Boechout voor 8000 waanzinnige Sfinks'ers, Couleur Café afsluiten voor het zotste publiek dat we ooit hebben meegemaakt, vele uren op de vlieger richting vele vette steden, nog veel meer uren in de auto naar nog veel zottere festivals,...) Life of a Tsigani is a dream! 

We beginnen officieel aan onze laatste avond. Fiesta Mundial, ooit één van de eerste grotere festivals waar we mochten optreden, dit jaar één van de velen. Geweldige herinneringen hebben we aan dit festival! We leerden hier verschillende bands en dj's persoonlijk kennen (Deladap!, Shantel, Sid Data,...), het leverde ons een optreden in de wereldberoemde Weense Ost-Klub op en we bouwden er reeds een waanzinnig "Fiesta" vorig jaar.

Met een volle auto (Kobe & ik hebben nood aan gezelschap, na een zomer samen on The Road ;-) en een minder volle achterband vertrekken we richting Balen. Op de E313 vraagt Minne (vriendin van Kobe): Sander, heb jij gedronken? Ik kom recht van een Reünie van mijn jeugdbeweging en heb de volle 0.0 promile alcohol in mn bloed. Toch slaag ik er niet in de auto recht te laten rijden. Het wordt erger en erger, dus in Herentals rij ik af de snelweg. Al snel wordt duidelijk dat de rechterachterband redelijk plat staat. Volgens de GPS is er een tankstation achter de hoek, dus daar kunnen we de band bijpompen. Niet nodig zo blijkt. Aangekomen aan het tankstation rij ik al op de velg. Zo snel als we kunnen vervangen we de band, en we rijden verder richting Balen. Een afslag verder, en onze Maserati kleefde waarschijnlijk ergens tegen een boom. Tsiganisation inclusief...

Na een (heerlijke) maaltijd aan sneltempo (iets té veel tijd verloren) en een korte babbel met onze vrienden van "Figlé di madre Ignota" brengt Tim (onze Booker) ons richting het podium. In tegenstelling tot vorig jaar staat er al serieus wat volk op ons te wachten. Ze kennen ons blijkbaar nog :-) Na een snelle soundcheck vliegen we er in voor een kort maar absoluut krachtige set! Wiow, We <3 Fiesta Mundial! Wanneer we een nummer van Figle di Madre spelen springen deze jongens allemaal op ons podium. Na de set staat de auto al te draaien, nog 1h tijd om in Hasselt te geraken. Jammer dat we de Figle's niet meer kunnen zien! Met nieuwjaar deelden we het podium met hen in Zwitserland, en deze gasten zijn fenomenaal! 

Met 4 volle banden vliegen we richting Villa Basta in Hasselt. We spelen hier na Stijn op de opening van een nieuw jeugdcentrum. De zaal is maar voor 1/6e gevuld, en wij zijn moe. Geen ideaal recept voor een stomend feesje. Maar dat is buiten Stijn gerekend. Ik leer hem kennen tijdens het "bewateren" van de backstagepoort, en hij heeft duidelijk wél nog zin in een feesje. Hij springt mee op ons podium als selector/MC. Boejaka! Niets moet, alles mag. Op de tonen van "Kzag 2 beren van Kapitein Winokio" en "de 7e symfonie van beethoven" gaan we met 3 uit ons dak. Geweldige kerel, die Stijn. De zaal weet niet wat ze zien, maar ze zijn helemaal mee. Van een waardige afsluiter gesproken! Merci!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten