dinsdag 28 september 2010

Mekitburn


Het is zo ver! Tsiganisation Project begint aan het laatste weekend van een geschifte zomertour. Kobe zit al een week terug op de schoolbanken, ik ben nog een weekje gaan zeilen op de waddenzee. De Zeevaartschool start maandag pas...

We zetten dit laatste weekend in op Mekitburn. Een geweldig festival, gelegen in een groot bos te Vilvoorde. De inkleding is prachtig, en met 2 delen en 4 podia verwachten ze blijkbaar heel wat volk. We vertrekken in de gietende regen, en onze callsheet doet ons plots panikeren: een openluchtpodium? Met dit weer? Hell yeah!
Gelukkig is de wolkbreuk verdwenen wanneer we aankomen. Onze goede vriend Dj Desperado staat al dapper plaatjes te draaien, en trekt zo de koude dansvloer vol. Wij lopen nog even rond op het festival, dat uit twee delen bestaat. Veel volk is er nog niet, maar het belooft een mooie avond te worden.

Na een paar problemen met de soundcheck nemen we de decks over van mr Desperado. De dansvloer staat ondertussen al goed vol, en na 3 nummers komt er nog een hele bende bij. We herkennen enkele gezichten van Couleur Café! Alright, het belooft hier plezant te worden! Niet alleen het feest barst los, ook de wolken die boven het podium hangen willen lossen hun complete lading vocht. Enkele party-animals zoeken beschutting in een nabije tent, de halve organisatie en enkele enthousiaste meisjes op ons podium, maar het belangrijkste... Het grootste deel blijft staan, en ze gaan dubbel zo hard uit hun dak! De security heeft al snel door dat ze best wat tegen het hek komen duwen...

Plots een berichtje van Merdan: "Sorry mannen, fille. Ik zal drie kwartier later zijn". No problem, het is hier zo plezant dat we graag verder spelen! Het publiek is het met ons eens.

Na een waanzinnige set neemt Merdan het van ons over (het begint een gewoonte te worden), en wij genieten nog even verder van het festival... Merci, MEKITBURN!

Afbeeldingen © Stampmedia


Geen opmerkingen:

Een reactie posten